Toni Đerona (©MN Press)
Toni Đerona (©MN Press)

Đerona: Napad stao, tehničke greške, povreda Nikolića...

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 22:46

"Kad nas je Norveška prestigla, bilo je teško da se vratimo", rekao je selektor Srbije

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Nije lako bilo Toniju Đeroni posle meča. Imao je njegov tim sve u svojim rukama, +5 na startu drugog poluvremena, ali onda košmarnih 25 minuta. Sander Sagosen se raspucao, stao je naš napad, koji je do tad bio kao švajcarski sat. Nisu imali snage Orlovi za završni udarac.

Izabrane vesti

Naša selekcija ima male šanse za četvrtfinale, mere se promili.

Imali smo probleme u napadu u drugom poluvremenu, odbrana je bila dobra. Primili smo neke lake golove u tranziciji, napravili smo nekoliko tehničkih grešaka. Nažalost, povredio nam se i Jovica Nikolić, to nam je bilo teško da nadoknadimo. Kada nas je Norveška stigla i prestigla, posle je bilo teško da se vratimo. Još smo korak iza timova kakva je Norveška", rekao je Đerona i dodao:

"Utakmica se igra 60 minuta, protiv timova poput Norveške ne može da se pobedi ako odigraš dobrih 30-40 minuta. Analiziraćemo ovaj meč, probaćemo da izvučemo pouke i učimo iz sopstvenih grešaka”, rekao je selektor Orlova.

Osvrnuo se španski stručnjak na naredne mečeve i njihovu važnost za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Veliki cilj je da se vratimo posle ovakvog poraza, da odigramo što bolje sve preostale utakmice. Nada postoji, pratićemo rezultate drugih timova, ali ključno je da moramo biti na 100 odsto svojih mogućnosti protiv Holandije i Argentine”, zaključio je selektor Orlova.

Srbija do kraja Svetskog prvenstva ima mečeve sa Argentinom u subotu (15.30) i Holandijom u ponedeljak (18.00). Nada tinja. Potrebno je da Panceri izgube oba meča do kraja, a da Orlovi dobiju Lale. Onda bi sve tri reprezentacije imale po šest bodova, pa bi odlučivala gol-razlika. Ipak, to deluje kao naučna fantastika. Realna je borba za treće mesto i eventualno da se stigne i devete ili desete pozicije koja bi mogla u povoljnom rapsletu da donese kvalifikacije za Olimpijske igre.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometuToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara